Syvän levon meditaatioretriitti 7.–13.10.2019

Kurssikeskus Elontulessa (Karjalohja)

Meillä on ilo järjestää tänä vuonna toinen meditaatioretriitti Jaya Ashmore opettajanamme!

Jaya (jayaashmore.org) on ohjannut meditaatioretriittejä eri puolilla maailmaa vuodesta 1999 kannustaakseen ihmisiä elämään hereillä. Jayan opetus ammentaa hänen monikymmenvuotisesta kokemuksestaan theravada-, zen- ja tiibetinbuddhalaisuudesta, advaita vedanta -perinteestä, joogasta, syväekologiasta ja uusista kehollisista lähestymistavoista. Muita vaikutteita ovat kristillinen perhetausta, pitkä ystävyys henkisiin harjoittajiin Intiassa ja 20 vuotta permakulttuurin ja japanilaisen hoitomuodon, jin shin jyutsun parissa. Suurimman osan aikuisikäänsä Jaya on asunut Intiassa ja asuu nyt Kataloniassa Koillis-Espanjassa.

Jaya painottaa sopivan yrittämisen määrän ja vapauttavan oivaltamisen löytämistä ja suosittelee siksi nykyään syvän levon kautta tapahtuvaa meditaatiota. Siinä missä fyysinen lepo uudistaa kehoa ja mieltä, syvä lepo avaa lisäksi tien välittömään, ei-käsitteelliseen tietoisuuteen. Tämä elossa olemisen kokemus ruokkii luonnollista avautumista syvään meditaatioon, jossa vanha tottumusenergia purkautuu ilman pakottamiselle tyypillistä intensiivistä draamaa. Elämä ajatussisältöjen tuolla puolen tuo tilaa ilolle ja voimakkaille sisäisille liikahduksille, jotka todella muuttavat elämäämme.

Jaya ohjaa erinomaisesti eri meditaatiotekniikoita kuten tietoista läsnäoloa ja rakastavaa ystävällisyyttä, mutta korostaa jokaisen kykyä löytää itse tuntuma omaan polkuunsa.

Retriitti pidetään hiljaisuudessa. Meditaatio-ohjauksen lisäksi Jaya tarjoaa päivittäin opetuspuheen ja mahdollisuuden yksilötapaamisiin kanssaan. Kaikki opetus on englanniksi. Osallistujia kannustetaan kokeilemaan meditaatiota makuuasennossa, mutta myös istuminen käy hyvin. Ohjelmassa on lisäksi kävelymeditaatiota, työmeditaatiota, tietoista liikettä ja vapaaehtoista meditatiivista laulamista.

Retriitti sopii kaikille kokemuksen määrästä riippumatta; aiempaa kokemusta meditaatiosta ei tarvitse olla.

Retriitin perushinta on 310 € (tämän lisäksi tulevat mahdolliset lahjoitukset opettajalle ja järjestäjille). Olemme valmiita tukemaan harjoitustasi riippumatta tämänhetkisestä taloudellisesta tilanteestasi, joten myös pienemmän summan maksaminen on mahdollista. Jos taas haluat tukea jonkun toisen harjoitusta lisämaksulla, sekin on mahdollista ja tukesi otetaan kiitollisena vastaan.

Täältä löydät tarkemmat tiedot ja ohjeet ilmoittautumiseen.

Voit kysyä lisää osoitteesta retriitit@syvalepo.fi tai puhelimitse: Ulla Sillanpää (040 536 4181 , ilmoittautuminen ja maksut) ja Lauri Hallikainen (040 715 6227,  muut kysymykset).

Aiemmilta Jayan retriittien osallistujilta:

Oma harjoitukseni on vahvasti syvän levon lähestymistavan ja Jayan inspiroimaa. Itselleni tämä on tarjonnut syvän tavan avata kehoa, sydäntä ja mieltä; vapautusta liiallisesta tekemisestä ja suorittamisesta meditaatiossa; rohkaisua oman polkuni löytämiseen sekä luottamusta intuitiivisempaan tapaan ohjata harjoitustani ja elämääni, ja siihen, että voin antaa erilaisten prosessien tapahtua omalla painollaan.”
− Anna Backholm, Suomi

”Kun kuulin Jayan opetuspuheita ensimmäistä kertaa, hänen tapansa puhua kosketti sydäntäni, ei järkeäni. Osallistuin useille hänen retriiteilleen. Pikku hiljaa analyyttiset, ymmärtämään pyrkivät aivoni vaipuivat uneen. Jaya nimittäin suositteli makuuasentoa. Se oli minulle uutta. Olin tottunut istumaan ryhdikkäänä, analysoimaan, keskittymään, visualisoimaan ja tavoittelemaan selkeyttä. Makuuasennossa nukahdin. Pääni tuntui sekavalta. Mieli karkasi otteestani.
        Muutaman päivän päästä, kun taas nousin syvästä levosta, maailma kuitenkin näytti erilaiselta. Valo tulvi kauniisti ikkunoista. Puut hehkuivat. Linnut lauloivat. Ja kaiken alla asui syvä hiljaisuus, jollaista en ollut ennen kokenut. Minussa värähteli koko maailma. Menin Jayan luo. Kysyin, onko tämä totta. – On, vastasi Jaya epäröimättä.
        Kun olin päästänyt irti kontrollista ja jatkuvasta halustani ymmärtää, olin löytänyt jotain syvempää. Syvän, viisaan rakkauden, jota ei voi hankkia eikä saavuttaa, vaan joka tulee esiin, kun antaudun elämälle.  Sitä Open Dharma opettaa. Ei menetelmää, ei päämäärää. Lepää. Antaudu elämälle tässä ja nyt. Ole elämän käytettävissä.”
        − Nanda, Hollanti

Lämpimästi tervetuloa retriitille!