Syvän levon meditaatioretriitti 5.–11.6.2023, opettajana Noon Baldwin

Kurssikeskus Kreivilässä (Matku, Forssa)

”Siinä missä fyysinen lepo uudistaa kehoa ja mieltä, syvä lepo avaa lisäksi tien välittömään, ei-käsitteelliseen tietoisuuteen. Tämä elossa olemisen kokemus ruokkii luonnollista avautumista syvään meditaatioon, jossa vanha tottumusenergia purkautuu ilman pakottamiselle tyypillistä intensiivistä draamaa. Elämä ajatussisältöjen tuolla puolen tuo tilaa ilolle ja voimakkaille sisäisille liikahduksille, jotka todella muuttavat elämäämme.” —Jaya Ashmore

Syvän levon retriitillä osallistujia ohjataan luopumaan pyrkimyksestään ”meditoida hyvin”. Osallistujia kannustetaan kokeilemaan makuumeditaatiota, mutta myös istumameditaatio käy hyvin. Meditaatioasentoa saa vapaasti muuttaa ennen meditaatiota ja sen aikana. Rennossa asennossa on helpompi päästää irti kehon ja mielen syvistä jännityksistä. Silloin halu onnistua tai ”olla joku” ei ole niin hallitseva, ja on mahdollista löytää ja kehittää aidompi yhteys omaan itseensä, maailmaan ja muihin ihmisiin.

Retriitin teemaa pohtiessaan Noon on kirjoittanut seuraavat sanat:

Kuunnellen sisällä, välissä, tilassa välillämme & toisella puolen…
Leväten kehoissamme, antaen tilan tunnun ja virittäytymisen olla täällä, ilman yrittämistä…
Tuntien herkästi aistivan ihomme hatarana rajapintana, luidemme painon painumassa maahan, sydämemme jonakin mitä kannattaa kuunnella.
Leväten syvästi ystävyyteen:
läheisyyteen itsemme kanssa, sisäisten liikahdusten & energioiden;
läheisyyteen muiden kanssa, kuulumaan yhteyteen niin ystävien kuin tuntemattomien kanssa;
läheisyyteen maailman ja ympäristömme kanssa, luonnon tai vain ilman ympärillämme, veden silmäripsillämme, tulen vatsassamme & maan jalkojemme alla.
Tutkimme tätä kolmen ystävyyden tai kolmen läheisyyden teemaa & tapoja virittäytyä olemaan paras ystävä itsellemme, löytää lepo niin yhteydessä kuin yhteyden puutteessa ystävien & muiden kanssa,
löytäen jokaisen oman tien terveisiin rajoihin & heräämiseen kasvavaan tilaan niin helpossa kuin vaikeassakin…
syrjässä tallatuilta poluilta & laajalla.

Monia muitakin teemoja voi ilmaantua ja haarautua edellä kuvatusta retriitin aikana.

Kuka retriitillä opettaa?

Noonin tutkimuskenttiä ovat yhteyden luominen omaan uteliaisuuteemme ja energisyyteemme sekä henkisen harjoituksen kehollistuminen syvien kehoa maadoittavien meditaatioiden kautta, herkkien kehojemme luontaiseen ystävällisyyteen käsitteiden tuolla puolen. Hän nauttii siitä, miten perinteiset ja avoimet henkiset harjoitukset kohtaavat hänen sydämessään.

Noon on harjoittanut Jaya Ashmoren (Open Dharma) kanssa vuodesta 2008 lähtien. Hän on transseksuaalinen mies, jota kiehtoo vapautuminen kärsimyksestä muodon ja muodon ylittävien resonanssien kautta.

Noon on entinen sirkustaiteilija ja katuesiintyjä, joka jätti sirkuksen vuonna 2004 omistautuakseen henkiselle harjoitukselle ja meditaatiokeskuksille. Nykyään Noon elää Ekuthulenissa, ekologisessa retriittikeskuksessa Ranskan Pyreneiden juurella. Ekuthulenin juuret ovat Ajahn Chahn buddhalaisessa perinteessä, mutta siellä kuunnellaan syvästi myös monenlaisia muita henkisiä virtauksia.

Mitä retriitillä tapahtuu?

Retriitti alkaa maanantaina 5.6. klo 18 ja päättyy sunnuntaina 11.6. klo 14 mennessä.

Retriitin päivittäiseen ohjelmaan kuuluu hiljaisia ja ohjattuja meditaatioita, meditatiivista kävelyä ja liikettä, opetuspuheita sekä taukoja lepoa tai omaa harjoitusta varten. Näiden lisäksi retriitillä on tilaa yksilötapaamisiin opettajan kanssa ja meditatiiviseen laulamiseen. Jokaista retriittiläistä pyydetään myös osallistumaan tunnin mittaiseen päivittäiseen työmeditaatioon, esimerkiksi vihannesten pilkkomiseen tai talon ylläpitosiivoukseen.

Retriitti pidetään hiljaisuudessa, ja kaikki opetus on englanninkielistä. Se soveltuu kaikille aikaisemmasta meditaatiokokemuksesta riippumatta, myös aloittelijoille.

Hinta ja ilmoittautuminen

Retriitin perushinta on 340 € (tämän lisäksi tulevat mahdolliset lahjoitukset opettajalle ja järjestäjille). Olemme valmiita tukemaan harjoitustasi riippumatta tämänhetkisestä taloudellisesta tilanteestasi, joten myös pienemmän summan maksaminen on mahdollista. Jos taas haluat tukea jonkun toisen harjoitusta maksamalla enemmän, sekin on mahdollista ja tukesi otetaan kiitollisena vastaan.

Täältä löydät tarkemmat tiedot ja ohjeet ilmoittautumiseen.

Voit kysyä lisää osoitteesta retriitit@syvalepo.fi tai puhelimitse: Ulla Sillanpää (040 536 4181, ilmoittautumiset ja maksut) tai Havu Pellikka (050 499 1131, muut kysymykset).

Aiemmilta syvän levon retriittien osallistujilta:

Oma harjoitukseni on vahvasti syvän levon lähestymistavan inspiroimaa. Itselleni tämä on tarjonnut syvän tavan avata kehoa, sydäntä ja mieltä; vapautusta liiallisesta tekemisestä ja suorittamisesta meditaatiossa; rohkaisua oman polkuni löytämiseen sekä luottamusta intuitiivisempaan tapaan ohjata harjoitustani ja elämääni, ja siihen, että voin antaa erilaisten prosessien tapahtua omalla painollaan.”
− Anna Backholm

”En tiedä, mitä minulle oikein tapahtui vain viiden päivän aikana oliko se meditaatio, hiljaisuus, syvä lepo, Jayan opetukset, laulaminen, ruoka, luonto, yhteisö vai kaikki se mitä minulle tapahtui ennen retriittiä ja mikä johti minut tuohon paikkaan? Tiedän, että erillisyys on illuusio se oli kaikki tuo yhdessä, se oli koko elämä. Mutta jotakin avautui sisälläni ja sai minut tuntemaan kuin olisin tullut kotiin. Tuntui niin onnelliselta, kevyeltä, rentoutuneelta ja joskus taas olo oli raskas, unelias, ahdistunut, tunteikas ja prosessoin asioita, joskus ekstaattinen, aina täynnä kiitollisuutta. Voin sanoa, että retriitti muutti elämäni ja oli yksi parhaista kokemistani asioista. Vapauduin niin paljosta kivusta, josta osaa olin kantanut lapsuudesta asti. … Olin kuin epävireinen piano, ja nyt on kuin joku olisi virittänyt minut.”
− Lari Miikkulainen

Lämpimästi tervetuloa retriitille!