Syvän levon meditaatioretriitti 6.–8. tai 6.–10.11.2020, opettajana Jaya Ashmore

Online

Meillä on ilo järjestää syvän levon meditaatioretriitti internetin välityksellä Jaya Ashmore opettajanamme! Online-retriitille on mahdollista osallistua joko vain viikonlopuksi (perjantai-illasta sunnuntai-iltaan) tai koko ajaksi (perjantai-illasta tiistai-iltaan).

Jaya (jayaashmore.org) on ohjannut meditaatioretriittejä eri puolilla maailmaa vuodesta 1999 kannustaakseen ihmisiä elämään hereillä. Jayan opetus ammentaa hänen monikymmenvuotisesta kokemuksestaan theravada-, zen- ja tiibetinbuddhalaisuudesta, advaita vedanta -perinteestä, joogasta, syväekologiasta ja uusista kehollisista lähestymistavoista. Muita vaikutteita ovat kristillinen perhetausta, pitkä ystävyys henkisiin harjoittajiin Intiassa ja 20 vuotta permakulttuurin ja japanilaisen hoitomuodon, jin shin jyutsun parissa. Suurimman osan aikuisikäänsä Jaya on asunut Intiassa ja asuu nyt Kataloniassa Koillis-Espanjassa.

Jaya painottaa sopivan yrittämisen määrän ja vapauttavan oivaltamisen löytämistä ja suosittelee siksi nykyään syvän levon kautta tapahtuvaa meditaatiota. Siinä missä fyysinen lepo uudistaa kehoa ja mieltä, syvä lepo avaa lisäksi tien välittömään, ei-käsitteelliseen tietoisuuteen. Tämä elossa olemisen kokemus ruokkii luonnollista avautumista syvään meditaatioon, jossa vanha tottumusenergia purkautuu ilman pakottamiselle tyypillistä intensiivistä draamaa. Elämä ajatussisältöjen tuolla puolen tuo tilaa ilolle ja voimakkaille sisäisille liikahduksille, jotka todella muuttavat elämäämme.

Jaya ohjaa erinomaisesti eri meditaatiotekniikoita kuten tietoista läsnäoloa ja rakastavaa ystävällisyyttä, mutta korostaa jokaisen kykyä löytää itse tuntuma omaan polkuunsa.

Mitä retriitillä tapahtuu?

Koronavirustilanteen vuoksi retriitti järjestetään internetin välityksellä Zoom-alustalla. Voit osallistua retriitille kotoa tai muusta sopivasta paikasta käsin. Mikäli koronavirukseen liittyvät suositukset sen sallivat, on omalla vastuulla mahdollista myös koota 2–3 henkeä yhteen tekemään retriittiä samassa paikassa.

Retriitillä on päivittäinen aikataulu, johon kuuluu meditaatioita, ohjausta sekä aikaa kävelymeditaatiolle, opetuspuheelle ja meditatiiviselle liikkeelle. Retriitillä on mahdollisuus myös kahdenkeskisiin tapaamisiin Jayan kanssa. Kaikki opetus on englanniksi. Osallistujia kannustetaan kokeilemaan meditaatiota makuuasennossa, mutta myös istuminen käy hyvin. Pyydämme kaikkia osallistumaan täysipainoisesti tarjottuun ohjelmaan ja omistamaan nämä päivät retriitille. Mikäli vain mahdollista, voit valita pysyä hiljaisuudessa koko retriitin ajan, myös taukojen aikana.

Retriitti sopii kaikille kokemuksen määrästä riippumatta; aiempaa kokemusta meditaatiosta ei tarvitse olla.

Aikataulu

Retriitti alkaa perjantaina, 6. marraskuuta kello 18 Suomen aikaa. Päättymispäivänä (joko sunnuntai 8.11. tai tiistai 10.11.) retriitti loppuu kello 17 mennessä.

Retriitin päivittäinen aikataulu kokonaisina retriittipäivinä on seuraava (ajat Suomen aikaa):

7:00 meditatiivinen liike
7:45 meditaatio
8:30–10:00 aamiaistauko
10:00 ohjattu meditaatio ja aikaa kysymyksille
11:00 kävely
11:45 meditaatio
12:30–15:00 lounastauko
15:00 ohjattu meditaatio
15:45 ”mindless gathering” tai kävely
16:45 meditaatio
17:30–19:00 päivällistauko
19:00 opetuspuhe
20:15 meditaatio
21:00 ohjelma päättyy

Hinta ja ilmoittautuminen

Retriitin perushinta on 20 €, mutta on mahdollista maksaa myös tätä vähemmän tai enemmän (ole yhteydessä osoitteeseen retriitit@syvalepo.fi). Hinta kattaa vain retriitin järjestämiseen liittyvät käytännön kulut ja on sama riippumatta siitä, osallistutko lyhyemmäksi (pe–su) vai pidemmäksi (pe–ti) aikaa.

Opettaja tarjoaa opetuksensa ilman korvausta. Hän ei saa mitään retriitin osallistumismaksuista ja elää tämänkaltaisiin tapahtumiin osallistuvien ihmisten lahjoitusten varassa. Retriitin lopussa osanottajilla on mahdollisuus antaa lahjoitus opettajalle. Tämä mahdollistaa sen, että opettaja pystyy jatkossakin antamaan aikaansa tällä tavalla, samoin kuin aiempien retriittien lahjoitukset mahdollistavat tämän retriitin. Retriitin lopussa on myös mahdollisuus antaa lahjoitus retriitin järjestäjille, jotka yhtä lailla tarjoavat palveluksensa vapaaehtoisesti.

Retriitille voi hakea täyttämällä hakulomakkeen ja maksamalla retriitin hinnan. Ilmoittauduthan mielellään niin pian kuin tiedät haluavasi osallistua, mutta viimeistään 4. marraskuuta. Vahvistamme ilmoittautumisesi lomakkeen ja maksun saatuamme. Jos maksat tililtä, joka ei ole omalla nimelläsi, laitathan maksun viestikenttään nimesi. Retriitti maksetaan Syvän levon meditaatio ry:n tilille, FI43 7997 7999 7540 67.

Mikäli osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten. Peruutustapauksissa emme valitettavasti voi palauttaa retriittimaksua.

Lopuksi

Voit kysyä lisää osoitteesta retriitit@syvalepo.fi tai puhelimitse. Toivomme, että tästä tulee kaikille antoisa retriitti. Lämpimästi tervetuloa!

Anna Backholm (+358 40 5362 946)
Havu Pellikka (+358 50 499 1131)
Ulla Sillanpää (+358 40 536 4181, ilmoittautumiset ja maksut)

Aiemmilta Jayan retriittien osallistujilta:

Oma harjoitukseni on vahvasti syvän levon lähestymistavan ja Jayan inspiroimaa. Itselleni tämä on tarjonnut syvän tavan avata kehoa, sydäntä ja mieltä; vapautusta liiallisesta tekemisestä ja suorittamisesta meditaatiossa; rohkaisua oman polkuni löytämiseen sekä luottamusta intuitiivisempaan tapaan ohjata harjoitustani ja elämääni, ja siihen, että voin antaa erilaisten prosessien tapahtua omalla painollaan.
– Anna Backholm

”En tiedä, mitä minulle oikein tapahtui vain viiden päivän aikana oliko se meditaatio, hiljaisuus, syvä lepo, Jayan opetukset, laulaminen, ruoka, luonto, yhteisö vai kaikki se mitä minulle tapahtui ennen retriittiä ja mikä johti minut tuohon paikkaan? Tiedän, että erillisyys on illuusio se oli kaikki tuo yhdessä, se oli koko elämä. Mutta jotakin avautui sisälläni ja sai minut tuntemaan kuin olisin tullut kotiin. Tuntui niin onnelliselta, kevyeltä, rentoutuneelta ja joskus taas olo oli raskas, unelias, ahdistunut, tunteikas ja prosessoin asioita, joskus ekstaattinen, aina täynnä kiitollisuutta. Voin sanoa, että retriitti muutti elämäni ja oli yksi parhaista kokemistani asioista. Vapauduin niin paljosta kivusta, josta osaa olin kantanut lapsuudesta asti. … Olin kuin epävireinen piano, ja nyt on kuin joku olisi virittänyt minut.”
– Lari Miikkulainen