Syvän levon meditaatioretriitti 30.8.–1.9.2024, tarkemmat tiedot

Retriitin hinta ja lahjoitusperiaate

Retriitin perushinta on 130 €, mutta on mahdollista maksaa myös enemmän tai vähemmän (kysy tästä retriitit@syvalepo.fi). Maksuilla katamme retriittikeskuksen vuokran, retriitin ruokakulut ja opettajan ja järjestäjien matkakulut.

Muiden kuin käytännön kulujen osalta retriitti järjestetään dana- eli anteliaisuuden periaatteella. Opettaja ei saa mitään retriitin osallistumismaksuista. Retriitin lopussa osanottajilla on mahdollisuus antaa lahjoitus opettajalle. Lahjoitukset ovat osa hänen elinkeinoaan ja mahdollistavat sen, että hän pystyy jatkossakin antamaan aikaansa tällä tavalla. Retriitin lopussa on myös mahdollisuus antaa lahjoitus retriitin järjestäjille, jotka yhtä lailla tarjoavat palveluksensa vapaaehtoisesti.

Ilmoittautuminen ja peruutukset

Retriitille voi hakea täyttämällä ilmoittautumislomakkeen ja maksamalla varausmaksun. Vahvistamme ilmoittautumisesi lomakkeen ja maksun saatuamme. Varausmaksu 40 € maksetaan Syvän levon meditaatio ry:n tilille, FI43 7997 7999 7540 67. Loppuosa retriitin hinnasta (perushinnan tapauksessa 90 €) tulee maksaa viimeistään 30.7.2024 samalle tilille. Jos maksat tililtä, joka ei ole omalla nimelläsi, laitathan maksun viestikenttään nimesi.

Ne varatut paikat, joita ei ole maksettu eräpäivään mennessä, luovutetaan jonotuslistalla oleville. Mikäli osallistumisesi retriitille peruuntuu, pyydämme ystävällisesti ilmoittamaan asiasta meille pikimmiten, jotta voimme antaa paikkasi seuraavalle jonossa. Peruutustapauksissa varausmaksua ei palauteta. Jos peruutus tapahtuu ennen 30.7., palautamme kuitenkin loppuosan osallistumismaksusta. Jos peruutus tapahtuu 31.7. jälkeen, palautamme loppuosan osallistumismaksusta vain siinä tapauksessa, että saamme tilalle toisen osallistujan ja retriitin täyteen. (Jos joudut perumaan terveyssyistä, sinun saattaa olla mahdollista saada korvausta osallistumismaksusta matkavakuutuksestasi.)

Retriitin aika ja paikka

Retriitti alkaa perjantaina 30.8.2024. Paikalle voi tulla klo 16 alkaen. Klo 17:30 tarjoillaan päivällinen, ja varsinainen ohjelma alkaa klo 19. Retriitin ohjelma päättyy sunnuntaina 1.9.2024 klo 15, jonka jälkeen on hyvä varata vielä aikaa viimeisille siivouksille. Pyydämme sitoumusta pysyä retriittipaikalla retriitin alusta loppuun asti ja olla käyttämättä alkoholia tai huumeita. Tämä antaa meille kullekin selkeyttä ja takaa turvallisen ympäristön kaikille.

Retriitti järjestetään Tavallisen mielen retriittikeskuksessa Lammilla, 120 km pohjoiseen Helsingistä. Keskuksen osoite on Kataloistentie 683, Hämeenlinna. Lähetämme lisätietoja retriittipaikalle pääsemisestä viimeistään viikkoa ennen retriitin alkua. Annamme tuolloin tarkempaa tietoa mm. suositeltavista bussiyhteyksistä ja ajoreitistä. Pyrimme myös koordinoimaan sitä, että autopaikkaa tarjoavat ja autottomat retriitille tulijat löytäisivät toisensa.

Majoitus, ruoka ja hiljaisuus

Retriitillä on tilaa 22 osanottajalle. Majoitus tapahtuu kerrossängyissä, pääosin makuusaleissa ja lisäksi on muutama 2-4 hengen huone. Vuodepaikat jaetaan retriittiläisille saapumisjärjestyksessä. Retriittikeskuksen pihalla on myös mahdollista majoittua omassa teltassa; tämä ei muuta retriitin hintaa. Mainitsethan hakulomakkeessa, jos sinulla on erityistarpeita majoituksen suhteen.

Retriitillä tarjotaan kolme ravitsevaa kasvisateriaa päivässä. Teetä ja pikakahvia on tarjolla taukojen aikana. Ilmoittautumislomakkeessa on kohta, johon voi merkitä ruoka-aineallergiansa.

Retriitti pidetään hiljaisuudessa, mikä auttaa harjoitusta syvenemään kauniilla tavalla. Tämä tarkoittaa sitä, ettemme puhu toistemme kanssa, pidämme kännykät poissa, emmekä pääasiassa myöskään lue tai kirjoita. Retriitillä puhutaan ainoastaan opettajan kanssa, sekä tarvittaessa käytännön asioista järjestäjien kanssa. Hätätapauksissa retriitin aikana pyydämme läheisiä ottamaan yhteyttä Havu Pellikkaan (050 499 1131).

Varustus

Retriittikeskuksessa on meditaatiotyynyjä ja -penkkejä sekä osalle retriittiläisistä istumiseen tai makaamiseen sopivia alustoja. Jos vain saat kulkemaan, tuo jotain mistä saat rakennettua itsellesi pehmeän alustan makuumeditaatiota varten: päällekkäin voi laittaa esim. joogamattoja, makuualustoja, vilttejä tms. Lisäksi voi olla hyvä ottaa mukaan tyynyjä asennon tukemiseen (pään alle, polvien alle ym.) sekä lämmin viltti tms.

Retriittikeskuksen vuoteissa ei ole lakanoita, joten otathan mukaan lakanat (tai makuupussin ja aluslakanan) sekä pyyhkeen. Tarvittaessa voi myös olla mahdollista vuokrata lakanasetti retriittikeskuksesta pientä kolehtia vastaan.

Lähetämme tarkemman listan mukaan tarvittavista varusteista lähempänä retriittiä. Huomaathan, että järjestäjillä ei ole mahdollisuutta hankkia retriittiläisille puuttuvia tavaroita retriitin aikana – huolehdi siis, että otat mukaan esim. tarvitsemasi lääkkeet.

Lopuksi

Kysy ihmeessä, jos jotain jäi epäselväksi tai kaipaat lisätietoa! Saat meidät kiinni osoitteesta retriitit@syvalepo.fi tai soittamalla Ulla Sillanpäälle (040 536 4181, ilmoittautuminen ja maksut) tai Havu Pellikalle (050 499 1131, muut kysymykset).

Toivomme sydämestämme, että tästä tulee antoisa retriitti kaikille! Lämpimästi tervetuloa!