Syvän levon meditaatioretriitti 30.8.–1.9.2024, opettajana Anna Backholm

Lammin retriittikeskuksessa

Hiljainen syvän levon meditaatioretriitti antaa mahdollisuuden laskeutua olemiseen, tilan saada yhteyttä itseensä ja siihen mikä on tärkeää, kuulla kutsu jonnekin syvemmälle. Meditaatiota ei lähestytä niinkään harjoituksena, jota tehdään, vaan antautumisena sille, että meditaatio voi löytää meidät. Voimme kohdata tämän hetken sellaisena kuin se on, ja jokin sisällämme voi ohjata sitä, minkä nyt on hyvä liikahdella tai avautua.

Levon kautta on helpompi päästää irti suorittamisesta ja tarpeesta hallita asioita ja ”olla joku”. Näin on mahdollista löytää ja kehittää aidompi yhteys omaan itseensä, maailmaan ja muihin ihmisiin. Antautuminen lepoon uudistaa kehoa ja mieltä ja avaa lisäksi tien ei-käsitteelliseen tietoisuuteen.

Syvän levon retriitillä on mahdollista meditoida makuuasennossa. Rento asento voi auttaa siinä, että on helpompi päästää irti kehon ja mielen syvistä jännityksistä. Retriitillä voit kunakin hetkenä valita, tukeeko sinua parhaiten makuu-, istuma- vai jokin muu meditaatioasento. Olennaista on kuulla, mitä meditaatio sinulle itsellesi on.

Retriitin opettaja Anna Backholm on fokusointiohjaaja ja mindfulness-pohjainen Core Process -terapeutti. Hän sukelsi meditaation pariin vuonna 2011 ja vietti seuraavien vuosien aikana pitkiä aikoja hiljaisilla meditaatioretriiteillä. Syvän levon meditaatio on ollut olennainen osa Annan monipuolista meditaatiopolkua vuodesta 2013 lähtien. Hän on ohjannut meditaatiota vuodesta 2017. Annalle tärkeitä painotuksia meditaatiossa ovat kehollisuus, liiasta yrittämisestä vapautuminen ja oman sisäisen ohjauksen kuuntelu.

Mitä retriitillä tapahtuu?

Viikonloppu vietetään hiljaisuudessa. Ohjelmaan kuuluu hiljaisia ja ohjattuja meditaatioita, opetuspuheita, meditatiivista kävelyä sekä taukoja lepoa tai omaa harjoitusta varten. Näiden lisäksi retriitillä on tilaa yksilötapaamisiin opettajan kanssa, luovaan meditatiiviseen liikkeeseen ja meditatiiviseen laulamiseen. Jokaista retriittiläistä pyydetään myös osallistumaan tunnin mittaiseen päivittäiseen työmeditaatioon, esimerkiksi vihannesten pilkkomiseen tai talon ylläpitosiivoukseen.

Retriitin opetuskieli on suomi. Retriitti sopii kaikille kokemuksen määrästä riippumatta; aiempaa kokemusta meditaatiosta ei tarvitse olla. Jos sinulla on akuutteja psyykkisiä haasteita, voi olla hyvä pohtia etukäteen yhdessä, sopiiko retriitti sinulle tähän hetkeen. Ole tällöin yhteydessä meihin.

Retriitin perushinta on 130 € (tämän lisäksi tulevat lahjoitukset opettajalle ja järjestäjille). Olemme valmiita tukemaan harjoitustasi riippumatta tämänhetkisestä taloudellisesta tilanteestasi, joten myös pienemmän summan maksaminen on mahdollista. Jos taas haluat tukea jonkun toisen harjoitusta lisämaksulla, sekin on mahdollista ja tukesi otetaan kiitollisena vastaan.

Täältä löydät tarkemmat tiedot ja ohjeet ilmoittautumiseen.

Voit kysyä lisää osoitteesta retriitit@syvalepo.fi tai puhelimitse: Ulla Sillanpää (040 536 4181 , ilmoittautuminen ja maksut) ja Havu Pellikka (050 499 1131, muut kysymykset).

Lämpimästi tervetuloa retriitille!